Kategorier
Solceller

Solceller värmer upp BRF

Med egna monterade solceller kan man värma upp alla bostäder och lokaler i sin BRF. Det är ett miljövänligt och hållbart nytt sätt att sänka sina kostnader.

Som BRF försöker man ständigt ta hand om alla bostäder och lokaler på bästa sätt. Man vill ha en hög hållbarhet, men även hålla alla gemensamma och egna kostnader så låga som möjligt. Därför kan man då och då göra en satsning som håller under många år, och som kommer förbättra alla medlemmars boende framöver.

En sådan satsning är att installera solceller i sin BRF. En teknologi där man tar hand om solens energi och omvandlar den till värme. Det är en teknologi som man numera ser mer och mer ofta, när man går omkring i en stad eller ett villaområde. Och det är även något som många olika BRF har börjat ta i sina beräkningar gällande satsningar.

BRF som satsar på solceller

Kanske ställer man sig en fråga gällande om det är skillnad på solceller för enfamiljshus och solceller för BRF. Och svaret är att det inte är någon skillnad, mer än att det kan krävas en större yta för fler solceller, när det ju är fler hushåll som ska värmas upp. Men det beror även på hur stor fastighet det är som ska få sin uppvärmning från solcellerna.

Idag blir det alltmer vanligt att BRF monterar solceller på sina tak, eftersom det är en investering som betalar sig på endast några år. Därefter kan alla medlemmar glädja sig åt rejält sänkta uppvärmningskostnader.